KELUARGA TRUITMAN

Susur secara maya ke ladang keluarga Truitman di timur Belanda. Peladang Walter akan menyambut anda dan memperkenalkan anda kepada keluarganya. Sila ikuti setiap ahli keluarga dan temui cerita tentang kehidupan di ladang Belanda yang sebenar.

Tonton video

Kisah Penternak

TENUSU TRUITMAN

Ini adalah contoh urusan keluarga yang sebenar. Ladang tenusu ini dikendalikan oleh tiga generasi Truitman iaitu datuk dan nenek Barend dan Judy, Walter dan isterinya Charlot dan tiga anak mereka Hanne, Matt dan Lars. Sudah tentu, keluarga ini juga terdiri daripada 120 ekor lembu dan 110 ekor anak lembu yang tinggal di sana!

Ladang mereka terletak betul-betul berhampiran sungai Deldeneresch yang dikelilingi banyak hutan oak tua dan belukar.

TENUSU BROEKMAN

Tenusu Broekman terletak berhampiran perkampungan Waspik di wilayah Belanda Noord-Brabant. Ia dikendalikan oleh Mark dan Anita dengan kerjasama ibu bapa Mark. Baru-baru ini mereka telah membina sebuah ladang baru di atas bukit.

Ladang ini terdiri daripada 110 ekor lembu, 90 ekor anak lembu dan anak-anak perempuan mereka Dewi, Fenna dan Milou.

LADANG PIET MEINTJES

Di atas keluasan 38 ekar terdapat lebih 135 ekor lembu dan anak lembu. Ladang ini dikendalikan oleh Rob dan Lonneke dengan ibu bapa Rob, Jeff dan Toos turut membantu. Bukan itu sahaja, Lonneke mempunyai perniagaan sampingan sebagai pendandan rambut kepada komuniti! Ini berita baik untuk anak-anak lelaki mereka Drik dan Cato keranamereka boleh memotong rambut secara percuma!

FRENKEN-SONDERLO

Ladang ini dimiliki oleh Theo dan Hilda Sonderlo, anak-anak mereka Princes dan Christel Frenken-Sonderlo, dan anak-anak mereka Marchien, Lidian dan Alexander. Mereka semua bangun pada pukul 6 pagi setiap hari untuk memerah susu dari lebih 125 ekor lembu mereka.

ELSHOF

Monique dan Jaap Visser Elshof tidak hanya mempunyai 95 ekor lembu, mereka juga mempunyai 35 kambing biri-biri, dua kuda dan seekor anak kuda, ayam, arnab dan kucing. Ini menjadikan ia sebuah tempat yang indah untuk bermain untuk tiga anak-anak mereka, Wim Jan, Anne Corine dan Martijin.

MARINISSEN

Terletak di kawasan luar bandar di luar Biggekerke, ladang ini dikendalikan oleh Andre dan isterinya bersama-sama dengan dua orang anak mereka Ruben dan Loura. Mereka mengambil alih ladang pada tahun 1993 dari ibu bapa Andre dan membinanya menjadi ladang yang indah hari ini dengan lebih daripada 120 lembu dan anak lembu.