Search

Kebaikan Susu

RESIPI YANG LEBIH BAIK

Wajah baharu dengan resipi yang lebih baik dan rasa yang menakjubkan, susu minuman dan susu tepung Dutch Lady lebih padat dengan nutrisi penting bagi memenuhi kriteria Logo Pilihan Lebih Sihat Malaysia, memberikan anda sekeluarga tenaga untuk kekal kuat sepanjang hari.

DUTCH LADY - RESIPI YANG LEBIH BAIK

KEPENTINGAN SUSU

57% kanak-kanak lelaki dan 62% kanak-kanak perempuan tidak mendapat kalsium mencukupi setiap hari1


Susu Dutch Lady tinggi dengan kalsium untuk menyokong perkembangan tulang2 dan gigi2 yang kuat.

43% kanak-kanak lelaki dan 60% kanak-kanak perempuan kekurangan Vitamin D1


Susu Dutch Lady padat dengan pelbagai mikro-nutrien, termasuk Vitamin D membantu badan menyerap dan menggunakan kalsium dan fosforus.

Lebih ramai kanak-kanak lelaki di Malaysia yang mengalami masalah obesiti berbanding negara lain1


Kajian menunjukkan meminum susu pada waktu pagi memberikan kekenyangan yang lebih lama3, mendorong anda untuk membuat pilihan pemakanan yang lebih sihat pada hari esok.

Lebih daripada satu pertiga kanak-kanak di Malaysia tidak mendapat tenaga yang cukup setiap hari4


Mendapatkan protein yang cukup setiap hari adalah amat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan5 fizikal mereka, serta memberikan tenaga untuk melakukan aktiviti harian mereka.

Klik di sini untuk rujukan

NUTRISI SUSU

Susu Dutch Lady padat dengan nutrien1
penting yang menyokong pelbagai fungsi tubuh anda:

essential nutrients protein
essential nutrients vitamin a b d
essential nutrients calcium

Protein

 • Protein membina dan memperbaiki tisu badan agar otot kita berfungsi dengan baik

 • Protein berfungsi sebagai penyusun rangka tulang, organ, otot, rambut, gigi dan kuku dalam tubuh badan kita

 • Kekurangan protein boleh menyebabkan kehilangan jisim otot, kesihatan terganggu dan membantu pertumbuhan yang sepatutnya untuk kanak-kanak2

 • Vitamin A

  Vitamin A membolehkan mata kita berfungsi dengan baik dan membantu kita sentiasa kekal fokus di sekolah dan tempat kerja.

 • Vitamin B2

  Vitamin B2 menyokong pembebasan tenaga dalam tubuh badan dari karbohidrat, lemak dan protein.

 • Vitamin D

  Vitamin D membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus.

Kalsium

Kalsium kunci kepada perkembangan dan pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak, membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang sihat untuk gaya hidup yang aktif.

Klik di sini untuk rujukan

RESIPI
YANG LEBIH BAIK

 • PROTEIN
 • PADAT DENGAN PROTEIN
  Untuk membina otot
  dan tubuh yang kuat

 • calcium
 • LEBIH KALSIUM
  Untuk perkembangan tulang
  dan gigi yang kuat

 • tastier
 • LEBIH LAZAT
  Penuh dengan nikmat,
  berkrim dan berkhasiat

PILIHAN
LEBIH SIHAT MALAYSIA

Semua rangkaian produk susu minuman & susu tepung keluarga Dutch Lady mempunyai resipi baharu yang lebih baik dan kakal lazat dengan memenuhi kriteria baharu Logo Pilahan Lebih Sihat Malaysia, untuk membantu pengguna membuat pilihan yang tepat untuk nutrisi seimbang.

 • Lebih daripada 130mg Kalsium setiap 100ml
 • Tiada penambahan gula untuk susu biasa
 • Kurang daripada 7g jumlah kandungan gula (termasuk laktosa) bagi setiap 100ml susu berperisa
 • Merupakan sumber Vitamin B2, B9, B12 & D

Jadi, sekiranya anda nampak susu kami di pasar raya, cubalah cari logo merah, inilah kebanggaan kami!

ducth lady - full cream milk - chocolate

KEHEBATAN PROTEIN

 • Mengapa Anda Perlukan Protein?

  Otot lengan dan kaki akan pulih sendiri sepenuhnya dalam tempoh 3 bulan. Protein memainkan peranan penting dalam membantu tubuh anda membina tisu otot yang baharu1.

 • amino
 • Susu. Keseluruhan pakej:

  Susu bukan sahaja sumber protein yang baik, malah ia juga mempunyai 8 nutrisi4 penting seperti Kalsium dan Vitamin A, B2 dan D5. Selain itu, susu lazat Dutch Lady juga sedia untuk dinikmati, senang dibawa ke mana sahaja!

 • milk
 • Protein Berkualiti Tinggi:

  Protein berasaskan haiwan seperti susu dianggap protein berkualiti tinggi2 kerana ia mudah dicerna dan padat dengan asid amino. Susu mengandungi kesemua 9 jenis asid amino penting3 yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia - WOW!

Protein untuk
Setiap Peringkat Kehidupan6

Memperbaiki Tubuh Selepas Bersukan

Mendapatkan protein berkualiti tinggi daripada susu bukan sahaja membantu memperbaiki otot dan tisu, malah ia juga menjadikannya lebih kuat!

Pertumbuhan dan Perkembangan

Anak anda memerlukan protein yang mencukupi untuk membina otot, tulang dan tisu yang kuat agar mereka dapat mencapai potensi penuh mereka!

Penuaan Sihat

Seiring pertambahan usia, jisim tulang dan otot akan menjadi lemah. Kita semua tahu bahawa protein membantu dalam membina otot, tetapi kajian juga menunjukkan protein amat penting untuk pertumbuhan tulang kuat.

(Pengambilan Nutrien yang Disyorkan untuk Malaysia, 2017. Laporan kumpulan kerja teknikal mengenai garis panduan pemakanan. Kementerian Kesihatan)

Klik di sini untuk rujukan

LAZAT

Alami pengembaraan hebat dengan menerokai rasa kelazatan Susu Berperisa Dutch Lady. Nikmati pelbagai perisa susu kami seperti perisa coklat pekat, perisa strawberi, perisa kopi beraroma dan susu berperisa kurma dengan ekstrak kurma - semestinya susu berperisa yang disukai ramai

essential nutrients protein

KELAZATAN PERISA SUSU

YANG TERBAIK DARI DUA GABUNGAN HEBAT

 • LAZAT

 • milk
 • BERNUTRISI

 • milk
Klik
essential nutrients protein

BERNUTRISI

Sememangnya lazat, tetapi tahukah anda bahawa susu berperisa Dutch Lady merupakan pilihan sihat anda? Padat dengan protein, kalsium dan nutrien penting, menjadikan susu berperisa Dutch Lady yang lazat ini penuh bernutrisi. Kini susu kegemaran anda lazat dan dengan resipi yang lebih baik dan kurang gula!

essential nutrients protein

PRODUK KAMI

Susu lazat Dutch Lady padat dengan protein, kalsium dan nutrien penting agar anda sekeluarga kekal kuat sepanjang masa setiap hari. Sama ada anda lebih menyukai susu biasa atau susu berperisa, Dutch Lady pastinya mempunyai sesuatu yang dapat memenuhi keperluan nutrisi dan kepuasan selera anda!Ketahui Lebih Lanjut
Dapatkan Sekarang
jQuery(window).on('load',function(){ // onclick open the selectBox dropdown document.querySelector(".inputBadgeCont").addEventListener("click", function () { document.querySelector(".dropdownsSelect").classList.toggle("selectOpen"); document.querySelector(".aeroIcon").classList.toggle("rotate"); }); // onclick open the selectBox dropdown (End) // For custom selectBox, trying to get the options and inner text document.querySelectorAll('.options').forEach(function (targeting) { targeting.addEventListener("click", function () { var selected = document.querySelector(".selected"); if (selected) { selected.classList.remove("selected"); } this.classList.add("selected"); document.querySelector(".texts").innerText = this.innerText; document.querySelector(".dropdownsSelect").classList.remove("selectOpen"); document.querySelector(".aeroIcon").classList.remove("rotate"); }); }); // For custom selectBox, trying to get the options and inner text (End) });